KENAPA KENA GUNA SUSU KAMBING DARI HOLLAND?

Artikel KENAPA KENA GUNA SUSU KAMBING DARI HOLLAND? Hai bestie assalamualaikum, straight to the point, dah banyak sebenarnya susu kambing yang dijual dekat luar sana kan? Macam pergi mana-mana pun mesti ada nampak sahaja iklan susu kambing lalu di media sosial kita. Itu belum lagi yang kita nampak di supermarket-supermarket yang tersusun berderet tinggal menunggu […]

Kenapa Susu Kambing ni baik untuk ibu mengandung?

Artikel Kenapa susu kambing ni baik untuk ibu mengandung ? Assalamualaikum ibu-ibu di luar sana, entri kali ni saya nak kongsi tentangkebaikkan susu kambing ni kepada ibu mengandung dan menyusu. Chop!Sebelum tu, akak-akak tahukan? Banyak bayi terkena penyakit kuning setelahbersalin, Allahu Akbar. Ibunya pula tidak mampu untuk memberikan secukupnyasusu badan kepada bayinya. Ma Sha Allah. […]

Kenapa susu kambing dan bukannya susu lembu?

Artikel Kenapa susu kambing dan bukannya susu lembu? Ramai yang tertanya-tanya apa sebenarnya special sangat susu kambing ni kan? Sebab Susu Kambing tidak begitu familiar dengan kehidupan seharian mereka. Dan semestinyalah Susu Lembu ada jual di mana-mana. Maka persepsi bahawa susu lembu adalah yang terbaik sudah terbiasa dikalangan masyarakat di Malaysia. Jadi kenapa kenapa pilih […]